• Español
  • Català
  • English

Parc Nacional d'Aigüestortes i llac de Sant Maurici

 

És un dels catorze parcs nacionals de tot Espanya i l'únic que hi ha a Catalunya.
 
Situat al cor dels Pirineus juntament amb els parcs d'Ordesa i Mont Perdut i el dels Pirineus Francesos és una excel·lent representació dels principals ecosistemes que podem descobrir a l'alta muntanya catalana.
 
Cims que superen els tres mil metres d'alçada, rius, barrancs, cascades i aiguamolls, més de 200 llacs de diferents formes i colors i una gran diversitat d'espècies animals i vegetals donen vida a aquest espai natural protegit únic del sud d'Europa.
 
El Parc Nacional ofereix, durant les quatre estacions de l'any, un programa d'activitats que inclouen itineraris amb el servei de guies interpretadors, sortides amb raquetes de neu a l'època hivernal, jornades naturalistes, exposicions, xerrades i concursos que tenen com a objectiu donar a conèixer els principals valors naturals del Parc Nacional per millorar la protecció i la conservació d'aquests espais privilegiats.
 
El Parc reparteix el seu territori entre quatre comarques: l'Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà i la Vall d'Aran.
 
L'accés habitual al cor del Parc s'efectua per les dues entrades històriques: Espot (Pallars Sobirà) i Boí (Alta Ribagorça).

 

 
 
 
Drupal 7 Appliance - Powered by TurnKey Linux